Emprendre i mirar l’horitzó

Foto de Vintage creado por tirachard - www.freepik.es

Començar qualsevol projecte requereix esforç, temps i molta paciència però sobretot: motivació. Vivim en un sistema on poc es xerra als centres educatius de la cultura emprenedora, de la innovació, de les alternatives que tenim per poder fer una feina transformadora que ens entusiasmi i ens faci créixer com a professionals i com a persones.

Quan vaig decidir emprendre Siracusa tenia clar que volia dedicar-me professionalment a allò que m’agrada: la gestió de projectes, l’acció cultural, els esdeveniments i tallers on les i els protagonistes fossin les persones. Però no va ser ni encara és un camí fàcil. Com sabeu la burocràcia, el finançament inicial, les pors i mil preguntes m’acompanyen, segurament com ho fan amb tu que estàs pensant iniciar el teu projecte o ja has començat.

Tot i els entrebancs una de les coses que més em va ajudar va ser demanar assessorament a persones expertes. I casualment un dia escoltant IB3 ràdio vaig sentir un home explicant que és el SECOT-Balears. Aquesta associació sense ànim de lucre ofereix assessorament gratuït a totes aquelles persones que vulguin emprendre. Es tracta d’una xarxa de persones voluntàries amb molta experiència que decideixen donar suport a tothom qui vulgui a iniciar un negoci. Aleshores vaig posar-me en contacte amb l’entitat qui tot d’una em va respondre oferint-me acompanyament en tot el procés.

No puc estar més agraïda a la bona feina que el meu assessor Bernadí Seguí ha fet amb mi i encara fa. Així com a totes les persones que sense demanar res a canvi s’han preocupat per conèixer el meu projecte, que és el de totes i tots. Emprendre és qüestionar-se, equivocar-se, treballar amb xarxa, saber dir que no, però també mirar l’horitzó, allà on tot està per fer.

Clara Fontanet Abrines

Fonts: <a href=”https://www.freepik.es/fotos/mujer”>Foto de Mujer creado por alexeyzhilkin – www.freepik.es</a>

Comparteix aquest projecte